Proiectul cultural „LOTCA” – Muzică și arte vizuale la Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român a găzduit între 22 și 27 octombrie o expoziție culturală „LOTCA”, un proiect inovator care a combinat muzica și artele vizuale într-o instalație artistică simbolică, ce a reprezentat o arcă destinată să aducă vindecare, prin artă.

Proiectul cultural „LOTCA” – O îmbinare unică între muzică și arte vizuale, la Muzeul Național al Țăranului Român
Foto: Facebook Muzeul Național al Țăranului Român

Articol editat de Maria Constantin, 13 noiembrie 2024, 09:42 / actualizat: 13 noiembrie 2024, 11:54

Evenimentul a avut loc în Sala Acvariu a muzeului și a reunit lucrări semnate de artiști consacrați, printre care Marius Barb Barbone, Aurel Bulacu și Gheorghe Caruțiu.

În cadrul expoziției, vizitatorii au avut ocazia să urmărească o videoproiecție ce a cuprins un moment artistic deosebit al proiectului, printre care un recital de toacă susținută de Ovidiu Lipan Țăndărică, un moment muzical al actriței Tania Popa împreună cu instrumentul Marian Hâncu și cântece tradiționale lipovenești interpretate de Ansamblul LODKA din Tulcea.

Un moment special al evenimentului a fost eseul semnat de Mihai Hurezeanu, care a explorat simbolul ambarcațiunii și semnificația Lotcii în tradiția românească.

Proiectul „LOTCA” a fost organizat de Muzeul Național al Țăranului Român în colaborare cu Asociația Culturală FAAD și a beneficiat de cofinanțare din partea Primăriei Municipiului Tulcea. Finisajul expoziției a avut loc duminică, 27 octombrie, iar accesul publicului a fost gratuit.

Scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi
Comunitatea rușilor lipoveni miercuri, 18 septembrie 2024, 12:55

Scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi

În urmă cu ceva timp, împreună cu domnul profesor Leonte Ivanov, specialist în filologie, șef al Catedrei de Slavistică „Petru Caraman”...

Scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi
Povestea Feodosiei Prokopievna Morozova
Comunitatea rușilor lipoveni luni, 16 septembrie 2024, 07:02

Povestea Feodosiei Prokopievna Morozova

În emisiunea Ruşi Lipoveni, de miercuri, 4 septembrie 2024, am purtat un dialog interesant cu doamna profesor Marina Vraciu, doctor în filologie,...

Povestea Feodosiei Prokopievna Morozova