Acord de colaborare între Uniunea Elenă din România și Asociația „Panaghia Galaxa Thalassokratousa” din Galaxidi
Luni, 28 octombrie 2024, a fost semnat un important acord de colaborare între Uniunea Elenă din România și Asociația „Panaghia Galaxa Thalassokratousa” din Galaxidi (Grecia), în cadrul Biroului Comisiei de Știință și Tehnologie al Camerei Deputaților din Parlamentul României.
Articol editat de Maria Constantin, 12 noiembrie 2024, 13:28
Acordul a fost semnat de către Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Uniunii Elene din România și deputat, alături de Ionuț Vulpescu, deputat și recent ales președinte al Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (A.I.O.).
Din delegația elenă au făcut parte personalități importante, printre care Loukas Gkoultas, președintele Asociației „Panaghia Galaxa Thalassokratousa”, Ioannis Platis, economist auditor și responsabil Relații Publice al Asociației, Panagiotis Kouroumplis, fost ministru și deputat în Parlamentul Greciei, Eleni Kotsopoulou, cercetător în microbiologie, și Georgios Pavlidis, profesor universitar în Ingineria Calculatoarelor și Informatică la Facultatea din Patras.
Obiectivele acordului
Acordul de colaborare vizează crearea unor noi oportunități de sprijin reciproc, schimb de experiență și cooperare în domenii precum cultura, educația, religia și dialogul intercultural. De asemenea, va facilita organizarea de evenimente de interes național, științific, cultural și religios, consolidând legăturile dintre România și diaspora elenă.
Donare de Moaște și Icoane
În semn de solidaritate și în cadrul colaborării între cele două organizații, Asociația „Panaghia Galaxa Thalassokratousa” a făcut o donație specială Uniunii Elene din România:
- O casetă cu Sfinte Moaște, care include fragmente din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Evanghelist Luca, Sfântului Modestos din Ierusalim și Sfintei Thekla, precum și bucăți de piatră din Peștera Nașterii Domnului din Betleem și de la Mormântul Domnului din Ierusalim.
- O copie fidelă a Icoanei Sfântului Gheorghe Purtătorul de Trofee, din Potamia, Capadocia, încorporând fragmente din moaștele Sfântului Gheorghe.
- O copie fidelă a Icoanei „Preasfintei Fecioare Bucuria tuturor celor necăjiți”, un simbol al rugăciunii și al ajutorului divin.